Home > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen
Heeft u vragen over onze rijschool of over de gang van zaken bij het behalen van een rijbewijs? Wij hebben voor u zoveel mogelijk vragen op een rijtje gezet! Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan gerust uw vraag via onderstaand contactformulier!

Stel uw vraag

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Dit hangt niet alleen af van de rijschool en zijn tarieven, maar ook van jou! Wat weet je al en wat kan je al? Hoe snel kan je leren? Hoe behendig ben je in de auto? Tijdens de proefles krijgen wij een indruk van de kennis, vaardigheden, houding en leervermogen die jij op dat moment bezit. Op basis van deze intakeles kunnen wij jou adviseren welke aanpak en leervorm voor jou geschikt is! Neem contact met ons op voor een intakeles!

Niet meer wachten tot je 18e, maar gewoon op je 16e de auto instappen! 2toDrive betekent eigenlijk: onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Je kunt vanaf je 17e het rijexamen afleggen en tot je 18e verjaardag rij je dan samen met je coach. Je coaches kunnen je ouders zijn of andere volwassenen die minimaal 5 jaar hun rijbewijs bezitten.
Deze coaches worden op de begeleiderspas gezet en alleen met hen naast je in de auto mag je dan gaan autorijden.

Een begeleiderspas is een pasje met daarop de namen van je begeleiders, jij als 17-jarige hebt de begeleiderspas samen met je rijbewijs bij je als je gaat autorijden. De prijs van de pas is €35,- en komt boven op de kosten van je rijbewijs. Het aanvragen van een begeleiderspas kan je doen via de website van 2toDrive.

Als rijschool mogen wij niet zomaar examens voor onze leerlingen aanvragen. Hiervoor hebben wij toestemming van de leerling nodig. Gelukkig kost dit tegenwoordig niet zo heel veel moeite, dit kan namelijk met DigiD. Meer over het machtigen van Rijschool Eren lees je hier.

Ons slagingspercentage is hoog doordat we professioneel les geven met oog voor detail en veiligheid. Een goede rijopleiding is immers de basis voor een veilige toekomst in het verkeer! U kunt voor ons slagingspercentage en verdere gegevens over onze prestaties terecht bij het CBR. Door het CBR gepubliceerde slagingspercentages bieden geen garantie dat een rijschool met een hoger slagingspercentage geschikt is voor u. Het is aan te raden om eerst bij verschillende (minimaal twee) rijscholen een proefles te nemen, en kijken of het klikt met de instructeur.

Rijschool Eren is een rijschool Alphen aan den Rijn, maar ook lessen vanuit dorpen in de regio Alphen aan den Rijn is mogelijk! De route die afgelegd zal worden tijdens een rijles ligt aan hoever de leerling is in zijn leerproces. We beginnen meestal dicht bij huis en op rustige plekken. Wanneer de leerling genoeg ervaring heeft opgedaan zullen wij ook op drukkere plekken gaan lessen, dit moet de leerling immers ook onder de knie krijgen.