Waarom moet je direct ingrijpen als je autoruit kapot is.

Het is van belang dat je altijd goed kunt zien als je in de auto zit. Iets wat je natuurlijk gaat leren tijdens je lessen. Hoe meer kilometers je maakt in de week hoe groter de kans is dat er een steentje tegen je ruit opspringt, dit wordt ook wel steenslag genoemd. Deze kleine steentjes kunnen zorgen voor ruitschade. Hier wat je moet doen als je een zogenaamd sterretje in je ruit hebt.

Een sterretje en nu?

Een voorruit bestaat eigenlijk uit meerdere delen die op elkaar geperst worden. De buitenste laag is glas, daartussen zit een folie, en helemaal binnenin zit nog een laag glas. Dit is zo gemaakt om te voorkomen dat jouw voorruit versplinterd. Het is wel van belang dat als je een sterretje ziet dat je deze zo snel mogelijk laat repareren door een garage. Deze autoruitschade kan door temperatuurverschillen en door schokken groter worden en verder scheuren. Uiteindelijk kan een klein sterretje ervoor zorgen dat heel je ruit vervangen moet worden.

Hoe maken ze het

Verschillende bedrijven gebruiken een injectiemethode om het sterretje op te vullen en zo te zorgen dat het glas weer geheel gemaakt is. Het glas is weer net zo sterk als voordat het sterretje in je ruit zat. Er bestaan ook reparatiesets waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

Kosten

De kosten van het repareren van een sterretje in je ruit worden vergoed als je WA+-verzekerd bent. Dus als je de normale basisverzekering hebt zal je het bedrag zelf moeten betalen. Vaak zal de garage zelf het wel uitzoeken of je sterretje gratis gerepareerd moet worden. Denk er wel aan dat de kosten voor het maken van een sterretje in schril contrast staan met het vervangen van heel je voorruit. Die kosten lopen al gauw op naar de €400. Dus met een kleine uitgave voor je kun je weer zorgen dat je veilig de weg op kunt.