Voorkom onaangename verrassingen bij de aanschaf van een nieuwe auto

Voorkom onaangename verrassingen bij de aanschaf van een nieuwe auto

Het kiezen en kopen van een nieuwe auto kost vaak meer tijd dan we vooraf hadden ingecalculeerd. Het aanbod is enorm waardoor we soms door de bomen het bos niet meer zien. Vroeger ging je naar de dichtstbijzijnde garage en kocht je op advies van de garage eigenaar je nieuwe auto. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je auto online, via websites als www.bynco.com, te kopen. Hoe zorg je er, in dit eindeloze aanbod, voor dat je de juiste auto koopt?

Bedenk vooraf waar je naar op zoek bent

Het klinkt misschien cliché, maar zorg dat je kiest voor een auto die voldoet aan jouw wensen. We laten ons soms meeslepen door het praatje van de verkoper en verliezen onze wensen uit het oog. Wil je dit voorkomen? Maak dan vooraf een lijstje met ‘eisen’ waaraan jouw nieuwe auto moet voldoen. Wanneer je voor het eerst een auto gaat kopen of niet veel van auto’s weet, is het verstandig je vooraf goed in te lezen. De ANWB geeft op haar website een aantal handige tips en trucks voor het kopen van een auto.

Zorg dat je alles over de auto te weten komt

Als je een auto hebt gevonden die voldoet aan jouw wensen is het belangrijk om zo veel mogelijk over deze auto te weten te komen. Is het een nieuwe auto of een tweedehands auto? Wat is het bouwjaar? Hoe zuinig is de auto? Vergeet ook niet om je in de verkoper te verdiepen en wees vooral niet bang om vragen te stellen. Ben je nog steeds tevreden over de auto? Zorg dan dat je een uitgebreide proefrit maakt. Een proefrit biedt je de gelegenheid om écht vast te stellen of de auto bij jou past. Het aanbieden van een proefrit is verplicht, ook voor online verkopers als www.bynco.com.