De financiering van je eerste auto

Tijdens je rijlessen ga je toch ook stiekem al kijken naar een eigen auto. Helaas zijn auto’s tegenwoordig vrij prijzig, en zeker als je nog een jongere bent die naar school gaat is het sparen voor een auto een lastige klus. Niet alles het aankoopbedrag zelf, maar ook het onderhoud kan soms heel duur zijn. Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat jij als je je rijbewijs haalt je voor jezelf een auto kunt kopen. En zo jezelf nog meer vrijheid geeft om te gaan en staan waar jij wil.

Ouders

Vaak zijn deze ook heel blij dat jij je rijbewijs haalt, want dan hoeven ze je niet meer overal naar toe te brengen en op te halen. In overleg met je ouders kun je natuurlijk vragen of zij een auto voor jou willen kopen, of dat jij in hun auto mag rijden. Het delen van een auto is prima te doen, als er maar goede afspraken worden gemaakt en er goed gecommuniceerd wordt.

Autolening

Hebben je ouders het niet zo breed, of hebben ze allebei hun auto nodig, dan kun je er ook voor kiezen om met een autokrediet een auto te kopen. Dit is eigenlijk gewoon een lening maar dan voor je auto. Zo kun je in een keer wel het grote bedrag betalen, en betaal je deze in termijnen terug. Zeker voor studenten is dit handig, omdat ze niet in een keer over een groot geldbedrag beschikken, maar wel per maand een klein bedrag kunnen betalen. Deze lening is te berekenen via een autolening simulatie.

Leasen

Er is ook nog de mogelijkheid om een auto te leasen. Dit betekent dat jij voor een bepaalde tijd, dit wordt contractueel vastgelegd, in een auto mag rijden. Echter is de auto niet van jou, maar nog steeds van het verhuurbedrijf. Let hierbij goed op de afspraken die je met de verhuurder maakt over het betalen van schade, en onderhoud.