Rijbewijs gehaald? Zet hiervan geen foto op internet

Rijbewijs gehaald? Zet hiervan geen foto op internet

Heb jij je rijbewijs gehaald? Wij zijn erg blij voor je! Zet alleen geen foto van je rijbewijs op internet of social media. Wij kunnen het ons heel goed voorstellen. Je bent lang bezig geweest met het rijbewijs halen en hebt er veel geld in gestoken, wanneer je deze dan echt haalt spring je een gat in de lucht. Tegenwoordig ‘moet’ je dit natuurlijk gelijk op social media plaatsen om het aan je vrienden en familie te laten weten. Een foto bij het gebouw van het CBR, voor de lesauto (wij lessen in een audi) of met je mooie roze pasje in je hand. Pas alleen goed op met dat laatste.

De politie ziet dat mensen hun net gehaalde rijbewijs op internet zetten, bijvoorbeeld op Facebook of Instagram. Toch is het absoluut niet aan te raden om dit te doen. Dit werkt namelijk identiteitsfraude in de hand.

Met je rijbewijs aan de haal gaan

“Met dit soort foto’s kunnen mensen met verkeerde ideeën makkelijk aan de haal gaan, waardoor je in problemen kan komen. Criminelen kunnen namelijk gebruik maken van jouw persoonsgegevens om hier identiteitsfraude mee te plegen”, aldus de politie. Nagenoeg alle identiteitsgegevens zoals geboortedatum, woonplaats en burgerservicenummer staan op een rijbewijs of identiteitskaart.

Wil jij je rijbewijs halen? Dan willen wij je natuurlijk graag helpen. Om te beginnen hebben we alvast de meest gemaakte fouten tijdens een praktijkexamen voor je op een rijtje gezet.

Rijbewijs gehaald? Wat te doen bij misbruik?

Criminelen kunnen hier misbruik van maken door bijvoorbeeld producten en diensten op naam van jouw gegevens te bestellen. De politie geeft aan dat slachtoffers dit meestal niet direct ontdekken, want de rekeningen komen pas later binnen. Mocht je slachtoffer van zo’n identiteitsfraude zijn, dan adviseren we om aangifte te doen.

Wil jij goedkoop je rijbewijs halen? Vraag dan snel een proefles aan of lees ons artikel met tips voor het goedkoop halen van je rijbewijs.