4 tips om goedkoop je rijbewijs te halen

4 tips om goedkoop je rijbewijs te halen

Je wilt je rijbewijs halen, maar de kosten moeten niet uit de hand lopen. Hoe kan jij zelf het verschil maken en flink besparen op de kosten die je maakt bij je rijschool? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om zo de kosten voor het halen van je rijbewijs wat te drukken. Er zijn tegenwoordig veel rijscholen en verschillen zijn er met het blote oog niet altijd even makkelijk te zien. Meestal zitten extra kosten vooral verstopt in het boeken van examens. Bij Rijschool Eren krijg je deze trouwens gewoon bij je pakket!

Begin met een proefrijles

Een proefles geeft veel duidelijkheid over het behalen van je rijbewijs. Je leert de rijschool en rijleraar een beetje beter kennen voordat je je ergens aan vast legt, maar ook krijg je te horen hoe jij er voor staat. Hoeveel lessen heb je nodig? Hoe lang gaat het duren om het rijbewijs te halen? Hoe snel leer je? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord worden tijdens een proefles. Door hier gelijk duidelijkheid in te scheppen kan uiteindelijk veel kosten schelen. Als je geen proefles neemt kan het immers voorkomen dat je of te veel of te weinig lessen boekt. Ben jij klaar voor een proefles? Een proefles vraag je hier aan!

Les zoveel mogelijk overdag

Je leert het meest door overdag te rijden. Overdag rijdt er namelijk veel meer verkeer dan in de avonduren. Probeer tijdens je rijopleiding zo vaak als mogelijk overdag te rijden. Overdag krijg je veel meer de kans om zo veel mogelijk verkeerssituaties te oefenen. Je haalt overdag meer uit je rijles, je hebt dus minder rijlessen nodig, bespaar geld en haal je rijbewijs goedkoop. Bij Rijschool Eren rijden we altijd overdag en zelfs in het weekend!

Rijbewijs halen

Twee rijlessen achter elkaar

Een dubbele rijles is handiger dan een enkele rijles. Bij een enkele rijles kan het voorkomen dat je niet heel veel aan lessen toe komt door omstandigheden in het verkeer. Dit gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt heb je altijd nog een extra les achter de hand. Op deze manier leer je het meest en heb je uiteindelijk minder rijlessen nodig en haal je je rijbewijs dus goedkoper.

Les meerdere keren in de week

Hoe vaker je achter elkaar lest, des te minder herhaling er hoeft plaats te vinden. Als je meerdere keren in de week lest dan staat hetgeen dat je in de vorige les hebt geleerd nog vers in je geheugen en kan je door met leren. Doe je dit niet, dan ben je tijd kwijt aan het herhalen en kom je minder snel toe aan het leren van nieuwe elementen van het rijden. Dit kan heel wat rijlessen schelen en ook zo kan je dus goedkoper je rijbewijs halen.

Wil jij goedkoop je rijbewijs halen? Plan een proefles in bij Rijschool Eren!